Polityka prywatności

Dane osobowe
Podczas każdej wizyty na Portalu www.blogzdrowypies.pl, automatycznie zbierane są dane dotyczące wizyty. Są to:
a) adres IP,
b) wywołany adres internetowy (url),
c) adres internetowy, z którego Użytkownik przeszedł na Portal www.blogzdrowypies.pl,
d) rodzaj przeglądarki, z jakiej Użytkownik korzysta,
e) inne informacje techniczne transmitowane protokołem http.
Wykorzystywanie danych
Zgromadzone przez Portal dane o użytkownikach nie będą przekazywane podmiotom trzecim.
Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do zbierania danych statystycznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji jego zawartości. Dane o każdym użytkowniku są zbierane automatycznie. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy portalem www.blogzdrowypies.pl, a użytkownikiem, będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na zadane pytania.
W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, dane mogą być udostępnione organom wymiaru sprawiedliwości.
System obsługuje wtyczki serwisu społecznościowego Facebook.com. Operatorem serwisu jest Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA, nazywany dalej “Facebook”. Podczas korzystania z Portalu www.blogzdrowypies.pl z wtyczką Facebook (lub przyciskiem „Lubię to”) przeglądarka automatycznie połączy się z serwerami Facebook i pobierze informacje niezbędne do funkcjonowania wtyczki. Facebook otrzymuje informacje o adresie strony www.blogzdrowypies.pl, datę i godzinę korzystania z serwisu oraz adres IP użytkownika. Jeśli użytkownik jest zalogowany w serwisie Facebook, Facebook będzie w stanie powiązać wizytę na stronie z kontem użytkownika Facebook.com. Jeśli użytkownik kliknie przycisk „Lubię to” na Portalu www.blogzdrowypies.pl, informacja ta także zostanie przekazana do konta Facebook. Jeżeli użytkownik nie życzy sobie przekazywania tych informacji powinien wylogować się z Facebook.com przed wizytą na Portalu. Jeśli użytkownik nie posiada konta w Facebook.com nadal istnieje możliwość pobrania i zachowania informacji o jego adresie IP. Właściciel strony nie ma wpływu na funkcjonowanie wtyczek i przekazywanie informacji na Facebook.com. Cel i zakres informacji zbieranych przez Facebook oraz dalsze przetwarzanie danych oraz prawa użytkownika i opcje ustawień mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa prywatnych danych użytkownika można znaleźć w Polityce Prywatności Facebook.com (http://www.facebook.com/policy.php).
Kontakt
Portal www.blogzdrowypies.pl kontaktował się będzie z użytkownikami tylko po uprzednim kontakcie ze strony użytkownika. Wszelkie dane zebrane w ten sposób będą wykorzystywane wyłącznie w celu kontaktu z użytkownikiem.
Wykorzystanie cookies
Portal www.blogzdrowypies.pl może wykorzystywać ciasteczka (cookies), które służą identyfikacji użytkownika przeglądarki podczas korzystania ze strony portalu www.blogzdrowypies.pl. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz nieusuwanie ich z dysku.
Zabezpieczenie danych osobowych
Baza danych, w której przechowywane są dane, zabezpieczona jest przed wglądem osób trzecich.
Zmiany naszej polityki prywatności.
Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie. Jednocześnie poinformujemy o tym poprzez wiadomość widoczną na naszej stronie.
Firma zbierająca dane:
As-Pol Dział Obsługi Klienta:
ul. Kolejowa 58
40-606 Katowice